Jubileumconcert  ter viering van
25 jaar Weiland Ensemble

  • 29 en 30 november 2013
  • Wilhelminakerk, Haarlem


In 2013 bestond het Weiland Ensemble 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum voerden wij de semi-opera 'King Arthur' van Henry Purcell uit. In dit bijzondere project werd onder andere samengewerkt met solisten van 'De Stem van Haarlem' onder leiding van Charlotte Riedijk, met leden van Het Promenade Orkest en met Gerrie Meijers op kistorgel.
In de voorbereiding bleek dat in het koor veel creatief talent voorhanden was.  Ontwerp van decor, van flyers, posters en entreekaarten, programmaboekjes, kledingattributen: alles werd door enthousiaste koorleden zelf gerealiseerd.
Twee weken voor de uitvoeringsdata waren beide concerten in de Wilhelminakerk  te Haarlem al compleet uitverkocht. Dat de uitvoeringen uiterst succesvol verliepen wordt goed weergegeven door de recensie in Het Haarlems Dagblad.
Enkele citaten:
Een klein orkest, een simpel decor, zeven jonge solisten, een jarig koor en een dirigent met vaste hand zijn de ingrediënten voor de heerlijke voorstelling waarmee Het Weiland Ensemble zijn 25-jarig jubileum viert.
O ja, en de doeken waarmee de koorleden zijn getooid. Daarmee veranderen ze van een Brits leger in een Saksisch legioen en van soldaten in boerenvrouwen met hoofddoeken en mannen met schoudermantels.
Even simpel als doeltreffend.
Alle aandacht voor de muziek, voor het voortreffelijk zingende en acterende koor en de solisten die laten horen dat ze terecht geselecteerd zijn uit de deelnemers van de Stem van Haarlem. Dit sympathieke initiatief van sopraan Charlotte Riedijk en dirigent  Annelies Smit bewijst  in Purcells King Arthur zijn waarde.
Het koor is de ster van de avond: pit, passie en professioneel van klank.